Question list

Question List

Question List Of  Antonym (Part I)
English / Antonym (Part I)  / 
1. Choose the exact opposite of the word "Extravagance"

[A] . Rashness
[B] . Meaness
[C] . Prudence
[D] . Excess

Right Answer : Prudence
Answer Description : 

2. Choose the exact opposite of the word "Humility"

[A] . Rudeness
[B] . Vanity
[C] . Pride
[D] . Arrogance

Right Answer : Pride
Answer Description : 

3. Choose the opposite expression: On no account

[A] . With an ill grace
[B] . In the open
[C] . By all means
[D] . By hook or by cook

Right Answer : By all means
Answer Description : 

4. Choose the opposite expression: In a nutshell

[A] . In the open
[B] . In all its detail
[C] . To throw in the sponge
[D] . To put on paper

Right Answer : In all its detail
Answer Description : 

5. Antonym of Comic is:

[A] . Humorous
[B] . Fearful
[C] . Serious
[D] . Vengeful

Right Answer : The opposite of comic is serious
Answer Description : 

6. The whole industry awaits the result of the feasibility study. The antonym of 'feasibility' is:

[A] . Impossibilty
[B] . Unsuitability
[C] . Impropreity
[D] . Impracticability

Right Answer : Feasibility is the state or degree of being easily or conveniently done, or practically applicable.
Answer Description : 

7. The proposal seems PRACTICABLE.

[A] . Realistic
[B] . Expensive
[C] . Unfamiliar
[D] . Unfeasible

Right Answer : Unfeasible
Answer Description : Unfeasible

8. We were served a RICH jar in the dinner.

[A] . Poor
[B] . Plain
[C] . Tasteless
[D] . Unpleasant

Right Answer : Plain
Answer Description : Plain

9. He was RELUCTANT to help me.

[A] . Willing
[B] . Ready
[C] . Eager
[D] . Inclined

Right Answer : Eager
Answer Description : Eager

10. The barbar was a most LOQUACIOUS man.

[A] . Taciturn
[B] . Reserved
[C] . Quiet
[D] . Tongue - tied

Right Answer : Taciturn
Answer Description : Taciturn